Avelshane

Svenska Kelpieklubben rekommenderar att hanar bör användas med måtta med hänsyn till hundrasens lilla avelspopulation. Ingen australian kelpie bör få mer än 36 avkommor i Sverige. Idealt är att kelpies får omkring 14-16 avkommor under sin livstid. Svenska Kelpieklubben rekommenderar även att ingen kelpie bör få mer än 72 barnbarn i Sverige.

Jag kommer att låna ut min hane för avel till max 3 tikar. Tilltänkt kombination ska vara med låg inavelsgrad och bör inte överstiga 1.0% enligt SKK's inavelsberäkning (5 generationer).

Jag önskar att svenska avkommor efter Glenn utvärderas hälsomässigt och mentalt (HD-röntgen och MH) samt att avkommorna kommer ut till aktiva hem för träning och tävling.


Skovfarmen's Brown Nooroo Noname

Glenn är en hane med en gediget dokumenterad stamtavla både gällande hälsa och tävlingsmeriterade hundar. Han har många bra egenskaper som jag gärna ser går vidare i avel.

Han är otroligt nyfiken, trygg och framförallt miljöstark. Glenn är en aktiv hund, men balanserad i sina egenskaper med en mycket bra koncentration och uthållighet i all form av hundträning. Glenn har ett milt, följsamt lynne med en påfallande lojalitet och plikttrogenhet, precis som önskas hos hundrasen enligt rasstandarden.

Leklusten ligger högt hos Glenn och han gillar verkligen att leka, både i jaktlekar som kamplekar. Glenn har bra gripande med visst omtag. Hans styrka är att han väljer leken före mat (och han gillar mat). Han kampar gärna med mig som med andra personer. Dock vill Glenn gärna äga föremålet. Därför har jag lagt fokus på byteshandel och tillit i leken. Jag upplever Glenn har stor lek- och kamplust i förhållande till vad hundrasen har generellt. 

Social är Glenn när det krävs. Han tycker om de människor han känner och välkomnar gärna nya om de har något kul att erbjuda.  Han är dock en hane med viss integritet, vilket man ska beakta i avel. Glenn är vänlig och signalsäker samt tydlig gentemot andra hundar, och väljer bort individer som signalerar någon form av osäkerhet gentemot honom. Han trivs bäst med hundar som liknar hans egen sort.

Glenn är en stor hane med en mankhöjd på 56.6 cm. Det betyder att han är för stor enligt rasstandarden. För övrigt har han en sund exteriör med vissa mindre anmärkningar enligt rasstandarden. Glenn är snabb och smidig i kroppen och har aldrig varit skadad.

  • Avel sker i samråd med Brigitta Golde, Skovfarmen's kennel i Danmark. 

  • Glenn är planerad att användas hos Kennel Skovfarmen's i Danmark.

  • Glenn har 2 svenska kullar, sammanlagt 10 avkommor.

Boggas

Webbsidan handlar om australian kelpien Skovfarmen's Brown Nooroo NoName "Glenn". Han är främst en familjehund som tävlas aktivt i nose work, bruks (spår) och lydnad. Glenn är även använd i avel som finns att läsa om på dessa sidor.

Sociala medier


All rights Reserved. Boggas.se © 2020