Planering parning


Hösten 2020

Kennel Skovfarmen'sKombinationen kommer att göras hos Brigitta Golde på kennel Skovfarmen's i Danmark. Kombinationen ger en inavelsgrad på 0.67 % enligt DKK Hundeweb. Inavelsgraden beräknas på 8 generationer.

Miri är född sommaren 2015 i Holland på kennel Uluru och har till största del australiskt påbrå i sin stamtavla. Miri är röntgad med A höfter och har UA på armbågar samt har UA på både ögon och hjärta.

Miri kom till Danmark när hon omkring tre år gammal som gåva till Brigitta från uppfödaren. Då hade Miri inte gjort så mycket annat än varit på kenneln. Trots brist på miljöträning är Miri en trygg och skottfast tik.

Hos Brigittas fodervärd började hon tävla rallylydnad och är Rally Novice Master (motsvarar tre kvalificeringspoäng i nybörjarklass) samt har kvalificeringspoäng poäng i nästa klass. Miri är även utställd med CK.

Fodervärden Lisbeths egna ord om Miri:
"När vi började träna fick hon lära sig att det är riktigt kul. När vi tränar, viftar hennes svans så mycket att jag är rädd att hon ska lyfta från marken. Hon är mycket mjuk, och fungerar jättebra med positiva träningsmetoder, hon gör alltid sitt bästa och vill inte göra misstag.

Miri hänger med på allt med det bästa humöret. Utställningar, tävlingar, nyår, med mera. Säger jag att varje ny miljö är okej, så hänger hon med på det. Hon är trevlig och mild med andra hundar, men om de inte beter sig ordentligt de får en upphöjd läpp och budskap att räta in sig i ledet. Hon är sällskaplig och du kan göra vad som helst mot henne, mina 2 syskonbarn på 5 och 3 år älskar henne och om vi möter barn på promenaderna de alltid få en kyss på vägen.

Förutom rallyt tränar vi lite med Nose Work som hon tycker är väldigt roligt– och förmodligen skulle kunna bli bra på om hon inte hade mig i andra änden av kopplet."

Kullen kommer att födas i Danmark. Det betyder att du som är intresserad av valp från denna kombination och bor i Sverige, kan först hämta valpen när den är omkring 4 månader gammal. För att föra in hund från Danmark till Sverige ska den vara grundvaccinerad och vaccinerad mot rabies.

För mer information om kombinationen läs på Kennel Skovfarmen’s, eller kontakta Brigitta Golde via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boggas

Webbsidan handlar om australian kelpien Skovfarmen's Brown Nooroo NoName "Glenn". Han är främst en familjehund som tävlas aktivt i nose work, bruks (spår) och lydnad. Glenn är även använd i avel som finns att läsa om på dessa sidor.

Sociala medier


All rights Reserved. Boggas.se © 2020