Diplom i TEM 1

1:a diplomet i TEM, behållare klass 1

Diplom i TEM 1

För drygt en månad sedan var vi och tävlade nose work i Höör. Denna gång TEM Behållare klass 1. Man kan tycka att behållare i klass 1 borde vara enkelt. Men ska inte ta något för givet. Så jag åkte ner med ett relativt blankt sinne. Denna gång gick det bra. Glenn hittade alla 4 gömmorna inom tiden och vi plockade vårt första diplom i TEM behållare klass 1 och kom på 5:e plats! 

Jag upplevde att Glenn sökte med lätthet över behållarna. Men jag förstod på resultaten att det fanns utmaningar för många hundar. Den tävlingen var vår dag helt enkelt. Sedan dess har jag faktiskt inte tränar nose work alls. Det har istället blivit spår och brukslydnad. Jag hade inte riktigt motivationen, vilket är den ständiga gnagande orsaken till att jag inte tränar i perioder. Jag vill mycket, men motivationen är låg pga en besvärande trötthet som jag har dragits med i ett par år nu. Förhoppningsvis kommer det bli ändring på det inom en snar framtid när jag ändrar vardagen. 

I helgen vankas kurs i nose work för NW-domaren Michael Hedman, vilket jag ser verkligen fram emot. Det är första NW-kursen jag går sedan jag gick för NW-domaren Adam Hübinette för omkring 3 år sedan. Det är på tiden att låta mig få ha någon annans ögon på mig och förhoppningsvis tagga igång mig på fortsatt träning.

Glenn är duktig, han är duktig i allt. Jäklar så bra hund han är. Jag får ibland en aning dåligt samvete att han inte har en bättre förare. Han hade kommit så mycket längre då. Jag vet, tankar man inte ska ha. Men de finns där ändå. Sedan är ju han och jag den perfekta matchen. Så kanske är Glenn just så grym för att han är med mig och vi passar så otroligt bra ihop. Nåja, jag har gett mig den på att bli av med tröttheten för kunna träna och tävla mer. Jag vill så gärna uppnå mina drömmål.

boggas.se

Boggas.se är en privat sida som handlar om Sofia Olsson och hennes hundar. Sajten funnits på nätet sedan 2003. Idag fungerar sajten som ett informationsforum för de hundar Sofia har och har haft. I första hand handlar det mest om hundrasen Australian kelpie.

Socialt

Häng med Sofia via sociala medier, eller ta kontakt via mail.


All rights reserved. Boggas © 2020