Glenns 1:a kull

Uppdatering kring kullen

Glenns 1:a kull

På bild ser ni Glenn tillsammans med sin son Leagården's Poppe, fotad tidigare i våras.

Glenn har som säkert flera vet, en kull efter sig som är födda hösten 2018. De har artat sig till bli fina och trevliga kelpies. Jag har träffat dem alla vid lite olika tillfällen.

De alla är aktiva, främst med någon bruksgren och en av dem går i pappa Glenns spår med Nose work. De fyra som lever är alla röntgade och har friska leder. Alla har, lustigt nog, B på höfterna och har ua på armbågarna. Den femte valpen som också var min favorit lever tyvärr inte längre. Han togs bort pga komplikationer efter en olycka. Han skadade tassen riktigt illa och det ville sig inte läcka. Sorgligt, men tyvärr händer olyckor.

De har ännu inte gjort MH pga corona. Men jag hoppas det kan komma möjlighet för dem att göra det i höst. Det ska bli kul att vad de kan tänkas hitta på då. De verkar vara trygga och framåt för övrigt.

Glenn är ju en hög kelpiehane med sina ståtliga 56,5 cm i manke. En höjd som han inte ha inte lämnat bland sina avkommor. Tikarna är normalstora och ena hanen likaså. Den andra hanen har jag ingen uppfattning om hur hög han är, men lägre än Glenn. Å andra sidan är alla mindre än Glenn. Intressant hur detta med höjd kan slå olika. Jag har ju fått höra på håll att Glenn inte borde ha gått i avel pga sin storlek. Då är det såklart lite extra kul att hans valpar verka vara inom rasstandarden. ;)

Här ser ni storleksskillnaden mellan Poppe och Glenn.

boggas.se

Boggas.se är en privat sida som handlar om Sofia Olsson och hennes hundar. Sajten funnits på nätet sedan 2003. Idag fungerar sajten som ett informationsforum för de hundar Sofia har och har haft. I första hand handlar det mest om hundrasen Australian kelpie.

Socialt

Häng med Sofia via sociala medier, eller ta kontakt via mail.


All rights reserved. Boggas © 2020