Hundinstruktör

Diplomerad via Hundens Hus

Hundinstruktör

Jag utbildade mig till instruktör i nose work våren 2015 och blev färdigutbildad samma år. Ganska snabbt insåg jag att detta med utbilda sig inom hund var kul och jag ville ha mer på fötterna när jag höll kurser. Jag ville även bredda mitt utbud av kurser. Så jag bestämde mig för att gå en 1-årig hundinstruktörsutbildning via Hundens Hus i Göteborg. 

Jag började utbildningen sensommaren 2016 och skulle vara klar året därpå. Nu blev det inte riktigt så. Livet kom emellan med bland annat en riktigt infekterad och utdragen separation samt att min mamma gick bort. Nu 2,5 år senare gjorde jag examinationen, både teoretiskt och praktiskt - godkänd med god marginal!
Så nu är jag numera utbildad och diplomerad hundinstruktör för valp, unghund och allmänlydnad. Det känns super!

Det har kommit en del frågor om utbildningen som jag har gått. Framförallt om den var bra jämfört med andra instanser med samma typ av utbildning. Jag kan faktiskt inte svara på det eftersom jag inte har gått andra yrkesinriktade utbildningar för hund, förutom nose work instruktörsutbildningen. Jag kan inte jämföra med SBK's olika utbildningar eftersom jag inte har gått någon. Men utifrån mina tidigare och personliga erfarenheter om hundlära är jag nöjd med utbildningen. De lär ut efter moderna och positiva metoder och håller sig uppdaterade kring dagens vetenskap inom etologi och hund. Vilket är också vad jag eftersträvade när jag sökte efter en hundutbildning att gå.

boggas.se

Boggas.se är en privat sida som handlar om Sofia Olsson och hennes hundar. Sajten funnits på nätet sedan 2003. Idag fungerar sajten som ett informationsforum för de hundar Sofia har och har haft. I första hand handlar det mest om hundrasen Australian kelpie.

Socialt

Häng med Sofia via sociala medier, eller ta kontakt via mail.


All rights reserved. Boggas © 2020