Paus

När allt kom av sig pga covid-19

Paus

Det var länge sedan jag skrev något, vilket kanske inte är så konstigt när hela världen sattes på paus pga covid-19. Innan hela hundsverige stängdes ner hade Glenn och jag precis kommit igång med tävlingssäsongen i bruks.

Vi var och tävlade i Åhus med certpoäng som resultat. Det var ett spår förlagt på betesfält och åker. Inte mycket till vegetation som det annars är i skogen. Glenn gick helt ljuvligt bra och hämtade hem alla pinnar. Tråkigt nog tog han bakspår i upptaget. Ett helt okej uppletande gjorde han och en lydnad utan nollor. En del att putsa på, men ändå stabilt resultat.

Jag kände att vi var på gång och skulle tävla på elitspåret i Malmö bara någon vecka efter Åhus. Men så fick Glenn ett klobrott bara två dagar innan tävlingen och det var bara att dra av klokapseln och ställa in tävlingen. Surt sade räven. Klobrottet var ett jäkla jidder att hålla på med. Det tog tid innan det ville läka. Men nu är klon helt återställd och vi är igång för fullt med träningen igen.

Tävlingarna börjar så sakteligen öppna upp och jag har anmält Glenn till en lydnadstävling. Det ska bli kul att tävla igen. Dock är tävlingslydnad inte min starkaste sida. Jag älskar detaljträning, så allt pill som hundsporten mer eller mindre fordrar gillar jag. Men att få till helheten i detaljerna är desto svårare. Det är en annan form av helhet att få till i tävlingslydnad än i bruks. Det är olika svårigheter helt enkelt. Nåja, nu ger jag mig in i lydnaden igen och får lära mig under tiden mer om sportens högsta klass. Jag hoppas vi kommer kunna tävla lite bruks och nose work i höst. Men jag vågar faktiskt inte hoppas för mycket. Ingen vet hur framtiden ser ut under rådande pandemi.

Glenn har dejtat fina kelpieflickan Sol. Så nu hoppas vi på valpar omkring 10:e augusti. Glenns uppfödare Brigitta på Skovfarmen's kennel ska dessutom använda honom till en av sina tikar i höst, så med lite tur blir han pappa till en kull här i Sverige och en kull i Danmark under året. Mer om de planerade kullarna kan man läsa om här.

Blir det valpar med båda tikarna, ska han inte ha fler kullar. Jag vill att valparna ska utvärderas först. Därefter kanske han får en kull till i Sverige. I Sverige hoppas jag både på röntgen och MH medan de i Danmark röntgen och förhoppningsvis MH om någon eller ett par avkommor kommer till Sverige. I Danmark finns inte samma traditioner eller krav att genomföra MH på australian kelpie som det finns i Sverige. Givetvis vore det mycket trevligt om avkommorna kommer ut på tävlingsbanorna i diverse hundsporter också. :) Men det tror jag de kommer att göra, speciellt med tanke på intresset för Glenn och Sol. 

boggas.se

Boggas.se är en privat sida som handlar om Sofia Olsson och hennes hundar. Sajten funnits på nätet sedan 2003. Idag fungerar sajten som ett informationsforum för de hundar Sofia har och har haft. I första hand handlar det mest om hundrasen Australian kelpie.

Socialt

Häng med Sofia via sociala medier, eller ta kontakt via mail.


All rights reserved. Boggas © 2020